Nieuwsberichten

Houdbaarheidsdatum zonnebrand

Er is een grote kans dat je nog een verzameling zonnebrand van de vorige zomer over hebt, maar denk er goed over na of je deze nog kunt gebruiken. Zonnebrand kan namelijk ook bederven. 

We zetten een aantal punten op een rij waar je rekening mee kunt houden:
1. Over het algemeen zijn SPF-producten drie jaar houdbaar. Dit gaat echter niet in alle gevallen op. Zonnebrand die is blootgesteld aan een hoge temperatuur, bacteriën en vocht bederft eerder en biedt minder bescherming... of zelfs helemaal geen bescherming meer.

2. Als je wil controleren of je zonnebrandcrème nog wel goed is, kijk dan voordat je het gebruikt eerst naar hoe het eruit ziet, voelt en ruikt. Als de textuur anders is (bijvoorbeeld waterig of korrelig), als het product verkleurd is of als het anders ruikt dan eerst, is je SPF waarschijnlijk niet meer goed.

3. Als je toch besluit om zonnebrandcrème die over de datum is te gebruiken, kun je alsnog een rode, pijnlijke, verbrande huid krijgen, omdat de beschermingsfactor minder is dan die zou moeten zijn. Je stelt je huid ook bloot aan vrije radicalen, die huidveroudering versnellen.

4. Je zou je eigenlijk niet al te druk moeten maken over het vervangen van je zonnebrandcrème. Waarom niet? In feite zou je iedere dag SPF moeten gebruiken, waardoor jouw zonnebrandcrèmes er in een rap tempo doorheen vliegen.

Meer informatie over zonlicht en de huid? Check onze website!

Terug naar overzicht