Dé expert
voor huidproblemen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

28 mei 2021

Spataderen

Spataderen (Medische term: varices) zijn afwijkingen aan de aders die vooral in de benen voorkomen. Aders zijn bloedvaten die ervoor zorgen dat het bloed afgevoerd wordt terug naar het hart. In de grotere aders zitten kleppen. Als die kleppen niet goed werken, dan stroomt het bloed terug in de benen in plaats van naar het hart. Zo ontstaan spataderen. 

Spataderen hoeven niet altijd zichtbaar te zijn, het is namelijk ook goed mogelijk dat ze dieper onder de huid lo...

Lees meer
26 mei 2021

Campagne De Huid

Met de juiste bescherming tegen de zon kan huidkanker voorkomen worden, onthoud het motto smeren, kleren, weren!! De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie heeft bijgedragen aan de campagne De Huid in samenwerking met Mediaplanet. #dehuid #huidkanker

Vandaag is de campagne ‘De Huid’, in aanloop van de 'Dag van de Zonnebrand', gelanceerd. Deze campagne wil aandacht besteden aan onze huid, de juiste zonbescherming, huidkanker en behandelingsmogelijkheden.

Lees me...

Lees meer
25 mei 2021

Scheren mét of zonder zeep?

Soms kom je er net te laat achter dat de scheerschuim of -gel op is. Kun je op dat moment beter scheren met shampoo of conditioner, of dan toch liever met helemaal niks? 

Libelle spreekt met Dermatoloog Anne Margreet van Drooge, zij geeft antwoord op deze vraag.

Lees verder via deze link

Lees meer
21 mei 2021

Rimpelvorming

Rimpels krijgt iedereen, dat is een feit. Toch doen sommige mensen er alles aan om rimpelvorming te voorkomen. Met duizenden crèmes, zalfjes en zogenaamde wondermiddelen kan het moeilijk zijn om na te gaan wat je precies nodig hebt.

Radar vroeg aan dermatoloog Tjinta Brinkhuizen wat je het best kunt gebruiken in je dagelijkse skincare routine om rimpels te voorkomen of minimaliseren.

Lees verder via deze link

Lees meer
18 mei 2021

Het controleren van moedervlekken

Iedereen heeft moedervlekken, een moedervlek kan soms doorgroeien tot een kwaadaardige moedervlek, oftewel melanoom: een mogelijk gevaarlijke vorm van huidkanker.
Radar spreekt met dermatoloog Tjinta Brinkhuizen over hoe je een onveilige moedervlek herkent en wat je dan het beste kunt doen.

Lees verder via deze link

Lees meer