Dé expert
voor huidproblemen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

18 mei 2021

Het controleren van moedervlekken

Iedereen heeft moedervlekken, een moedervlek kan soms doorgroeien tot een kwaadaardige moedervlek, oftewel melanoom: een mogelijk gevaarlijke vorm van huidkanker.
Radar spreekt met dermatoloog Tjinta Brinkhuizen over hoe je een onveilige moedervlek herkent en wat je dan het beste kunt doen.

Lees verder via deze link

Lees meer
14 mei 2021

Zwangerschap striae

Bijna acht op de tien vrouwen ontwikkelt striae tijdens de zwangerschap, door een combinatie van verschillende factoren. Doodnormaal dus. Tegenwoordig zijn er tal van oliën en crèmes op de markt, speciaal voor de zwangere buik. Maar hoeveel nut heeft dat smeren tegen striae nu écht? Dermatoloog Anne Margreet van Drooge vertelt je wat deze smeersels precies uithalen.

Lees verder via deze link

Lees meer
12 mei 2021

Vijf tips om je kind beter te beschermen tegen verbranding

Wij vinden dat er meer schaduwplekken moeten komen en op veel meer openbare plaatsen gratis zonnebrandcrème verstrekt moet worden. Maar wat kan je als ouder het beste doen om te voorkomen dat je kind verbrandt? Een verbrande huid op kinderleeftijd verdubbelt de kans om later huidkanker te krijgen.

RTL Nieuws sprak met dermatoloog Birgitte Visch, zij legt uit wat de vijf beste manieren zijn om verbranding van je kind en daarmee potentiële huidkanker op latere leeft...

Lees meer
10 mei 2021

Nieuwe richtlijn Infantiele hemangiomen

De multidisciplinaire richtlijnwerkgroep Infantiele hemangiomen, onder voorzitterschap van Carine van der Vleuten, heeft de nieuwe richtlijn Infantiele hemangiomen afgerond. De richtlijn geeft adviezen en aanbevelingen over onder andere de diagnostiek, behandeling en follow-up van kinderen met infantiele hemangiomen. 

Dit document, alsmede een beknopte samenvatting hiervan, is inmiddels online beschikbaar op de NVDV website. Lees de samenvatting via deze link.

Lees meer
6 mei 2021

Wat zeggen je nagels over je gezondheid?

Onze nagels zijn een afspiegeling van de gezondheid. Als ze van kleur veranderen, een andere vorm krijgen of snel breken, dan kan dat komen door een ziekte. Dermatoloog Leon Plusjé vertelt welke aandoeningen bij de verschillende nagels horen en wat je eraan kunt doen.

Lees verder via deze link

Lees meer
4 mei 2021

Teken

Het tekenseizoen is weer begonnen. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u 'in het groen' bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt. 

U kunt door een tekenbeet de ziekte van Lyme krijgen. Er zijn 3 huidaandoeningen die ontstaan door de ziekte van Lyme:
Erythema migrans, Borrelia-lymfocytoom en Acrodermatitis chronica atrophicans.

Meer lezen over teken en de ziekte van Lyme? Bezoek...

Lees meer
30 april 2021

Website van Fonds Onderzoek Huidziekten

De website van Fonds Onderzoek Huidziekten is live!
Via dit fonds vragen we aandacht voor de huid, en vooral voor de zieke huid. We stimuleren en financieren (wetenschappelijk) onderzoek naar huidaandoeningen.

Steunt u ons als donateur? Of wilt u partner worden? We nodigen u graag uit. 

Heeft u een idee voor een wetenschappelijk onderzoek naar de huid en huidaandoeningen? Het Fonds Onderzoek Huidziekten maakt zich sterk voor (mede)financiering van onderzoek. Aanvragen ku...

Lees meer
30 april 2021

Tips handen wassen en verzorging

Frequent en correct handen wassen en desinfecteren is essentieel om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen echter leiden tot een droge en geïrriteerde huid of tot handeczeem. 

De NVDV heeft een overzicht van adviezen opgesteld om deze problemen te voorkomen en/of te behandelen. 

Bekijk het overzicht via deze link

Lees meer