Dé expert
voor huidproblemen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

22 juli 2021

Producten gezichtsverzorging

De verkoop van gezichtsverzorging ging afgelopen jaar in Nederland met 4,1 procent omhoog. Anti-rimpel crème en huidproducten met collageen die zouden zorgen voor minder rimpels, zijn in allerlei vormen te koop.

Maar werken ze wel? Blok&Toine spreekt met Dermatoloog Menno Gaastra, Gaastra geeft enkele tips over zinnige gezichtsverzorging. 

Bekijk het interview via deze link

Lees meer
20 juli 2021

Houdbaarheidsdatum zonnebrand

Er is een grote kans dat je nog een verzameling zonnebrand van de vorige zomer over hebt, maar denk er goed over na of je deze nog kunt gebruiken. Zonnebrand kan namelijk ook bederven. 

We zetten een aantal punten op een rij waar je rekening mee kunt houden:
1. Over het algemeen zijn SPF-producten drie jaar houdbaar. Dit gaat echter niet in alle gevallen op. Zonnebrand die is blootgesteld aan een hoge temperatuur, bacteriën en vocht bederft eerder en biedt...

Lees meer
28 mei 2021

Spataderen

Spataderen (Medische term: varices) zijn afwijkingen aan de aders die vooral in de benen voorkomen. Aders zijn bloedvaten die ervoor zorgen dat het bloed afgevoerd wordt terug naar het hart. In de grotere aders zitten kleppen. Als die kleppen niet goed werken, dan stroomt het bloed terug in de benen in plaats van naar het hart. Zo ontstaan spataderen. 

Spataderen hoeven niet altijd zichtbaar te zijn, het is namelijk ook goed mogelijk dat ze dieper onder de huid lo...

Lees meer