Dé expert
voor huidproblemen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

25 januari 2022

Vacature bureaumedewerker (24-32 uur)

Vacature Bureaumedewerker in PDF

Vacature Bureaumedewerker Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (24-32 uur)

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de wetenschappelijke beroepsvereniging voor dermatologen in Nederland, is op zoek naar een:

Bureaumedewerker (m/v)
Zelfstandige en proactieve administratieve spin in het web voor 24-32 uur...

Lees meer
11 januari 2022

VADV Stipendium 2022

Stipendium 2022

Een stipendium maakt het verschil!

Als dermatoloog van de toekomst is niet alleen medisch inhoudelijke kennis vereist, maar wordt van je verwacht dat je ook aandacht hebt voor onderwerpen als lifestylegeneeskunde, innovatie, organisatie en financiering van de zorg. Het VADV-stipendium wil AIOS dermatologie de kans geven zich te profileren en over de grenzen van de dermatologie heen te kijken.

De VADV stelt hiertoe samen me...

Lees meer
17 november 2021

Oproep kankerpatiënten: haal de zonnebanken uit sportschool

Lees verder via dit artikel: https://www.ad.nl/binnenland/oproep-kankerpatienten-haal-de-zonnebanken-uit-sportschool~a50159cd/


Lees meer
7 oktober 2021

Moedervlekken

Iedereen heeft ze: moedervlekken, gemiddeld zo’n 25. Moedervlekken zijn goedaardige hoopjes van pigmentcellen in de huid. Dit is normaal. Naast normale, goedaardige moedervlekken bestaan er kwaadaardige moedervlekken (melanomen). Leer de verschillende moedervlekken te herkennen!

Meer te weten komen over moedervlekken? Bekijk onze website.

Lees meer
4 oktober 2021

Korstjes

Bijna niemand kan het laten: krabben aan een wondkorstje. Waarom? En hoe gevaarlijk is het? NRC spreekt met dermatoloog Koen Quint: „Met het verwijderen van de korst kun je ook de helende huid meenemen.”

Lees verder via deze link

Lees meer
27 september 2021

Puistjes

Wat kun je het beste doen als er een pukkel verschijnt op je gezicht? De Gelderlander spreekt met dermatoloog Elodie Mendels, zij geeft enkele tips over hoe je het beste met pukkels om kan gaan.

Lees verder via deze link. 


Lees meer
23 september 2021

Wondroos

Wondroos (ook wel erysipelas of cellulitis genoemd) is een ontsteking alleen van de huid. De huid is rood, dik en pijnlijk. Bij Cellulitis is vaak ook naast de huid, het onderhuidse vetweefsel bij de ontsteking betrokken.

Meer te weten komen over wondroos? Bezoek onze website

Lees meer
9 september 2021

Wat doen bij een kwallenbeet en wespen- en/of bijensteek

Eerste hulp bij zomerongelukken: dermatoloog Klara Mosterd legt uit wat je het beste kunt doen bij een kwallenbeet en wespen- en/of bijensteek. 

Lees verder via deze link

Lees meer
7 september 2021

Grijs worden

Grijs worden: we ontkomen er niet aan. Maar waar komen die grijze haren eigenlijk vandaan? En kan je dat proces vertragen? Nu.nl spreekt hierover met dermatoloog Rick Waalboer-Spuij. Lees verder  

Lees meer
3 september 2021

Clownseczeem/ Dermatitis perioralis

Clownseczeem (Medische term: Dermatitis perioralis) betekent letterlijk ‘ontsteking van de huid rond de mond’. De aandoening wordt gekenmerkt door roodheid van de huid rond de mond met kleine pukkeltjes en puistjes.

Dermatitis perioralis komt voornamelijk voor bij jonge vrouwen en soms bij kinderen. Een soortgelijke huiduitslag wordt soms rond de ogen gezien: dan spreekt men van dermatitis periocularis (periocularis = rond de ogen).

Meer te weten komen over clownseczeem? Bezoek...

Lees meer