Dé expert
voor huidproblemen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

25 januari 2022

Vacature bureaumedewerker (24-32 uur)

Vacature Bureaumedewerker in PDF

Vacature Bureaumedewerker Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (24-32 uur)

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de wetenschappelijke beroepsvereniging voor dermatologen in Nederland, is op zoek naar een:

Bureaumedewerker (m/v)
Zelfstandige en proactieve administratieve spin in het web voor 24-32 uur...

Lees meer
17 november 2021

Oproep kankerpatiënten: haal de zonnebanken uit sportschool

Lees verder via dit artikel: https://www.ad.nl/binnenland/oproep-kankerpatienten-haal-de-zonnebanken-uit-sportschool~a50159cd/


Lees meer
7 oktober 2021

Moedervlekken

Iedereen heeft ze: moedervlekken, gemiddeld zo’n 25. Moedervlekken zijn goedaardige hoopjes van pigmentcellen in de huid. Dit is normaal. Naast normale, goedaardige moedervlekken bestaan er kwaadaardige moedervlekken (melanomen). Leer de verschillende moedervlekken te herkennen!

Meer te weten komen over moedervlekken? Bekijk onze website.

Lees meer
4 oktober 2021

Korstjes

Bijna niemand kan het laten: krabben aan een wondkorstje. Waarom? En hoe gevaarlijk is het? NRC spreekt met dermatoloog Koen Quint: „Met het verwijderen van de korst kun je ook de helende huid meenemen.”

Lees verder via deze link

Lees meer
27 september 2021

Puistjes

Wat kun je het beste doen als er een pukkel verschijnt op je gezicht? De Gelderlander spreekt met dermatoloog Elodie Mendels, zij geeft enkele tips over hoe je het beste met pukkels om kan gaan.

Lees verder via deze link. 


Lees meer
23 september 2021

Wondroos

Wondroos (ook wel erysipelas of cellulitis genoemd) is een ontsteking alleen van de huid. De huid is rood, dik en pijnlijk. Bij Cellulitis is vaak ook naast de huid, het onderhuidse vetweefsel bij de ontsteking betrokken.

Meer te weten komen over wondroos? Bezoek onze website

Lees meer
9 september 2021

Wat doen bij een kwallenbeet en wespen- en/of bijensteek

Eerste hulp bij zomerongelukken: dermatoloog Klara Mosterd legt uit wat je het beste kunt doen bij een kwallenbeet en wespen- en/of bijensteek. 

Lees verder via deze link

Lees meer
7 september 2021

Grijs worden

Grijs worden: we ontkomen er niet aan. Maar waar komen die grijze haren eigenlijk vandaan? En kan je dat proces vertragen? Nu.nl spreekt hierover met dermatoloog Rick Waalboer-Spuij. Lees verder  

Lees meer
3 september 2021

Clownseczeem/ Dermatitis perioralis

Clownseczeem (Medische term: Dermatitis perioralis) betekent letterlijk ‘ontsteking van de huid rond de mond’. De aandoening wordt gekenmerkt door roodheid van de huid rond de mond met kleine pukkeltjes en puistjes.

Dermatitis perioralis komt voornamelijk voor bij jonge vrouwen en soms bij kinderen. Een soortgelijke huiduitslag wordt soms rond de ogen gezien: dan spreekt men van dermatitis periocularis (periocularis = rond de ogen).

Meer te weten komen over clownseczeem? Bezoek...

Lees meer
27 augustus 2021

Smetplekken

Smetplekken (medische term: Intertrigo) is een vorm van eczeem in de huidplooien, in deze plooien ontstaat door vocht, warmte en/of wrijving een geïrriteerde huid.

Smetplekken kunnen heel vervelend zijn door bijvoorbeeld pijn of geur, gelukkig zijn er genoeg behandelingen en als men goed de maatregelen toepast dan is intertrigo te genezen.

Om smetplekken te voorkomen of in een vroeg stadium (als de huid lichtrood en niet kapot is) te behandelen, is het belangrijk de huid dagelij...

Lees meer
18 augustus 2021

Littekens

We krijgen allemaal wel eens met een litteken te maken, maar hoe kun je deze het beste verzorgen?

Er is veel onderzoek gedaan naar speciale litteken crèmes maar er bestaat weinig bewijs dat deze werken. Het gebruik van een gewone verzorgende crème houdt de huid en het littekenweefsel soepel, waardoor het litteken wat minder zichtbaar kan worden. Ook smeren met vitamine A-zuur kan de wondgenezing versnellen en littekenvorming na een ingreep verminderen. Begin als het mogelijk is al enke...

Lees meer
13 augustus 2021

Jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes (medische term: Acne vulgaris), vrijwel iedereen krijgt er in de puberteit last van. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen. 

We geven twee tips mee: 

- Een veel gemaakte fout is het uitknijpen van de puistjes en/of mee-eters: door de druk komt er ook talg i...

Lees meer